Balatonfüred

2014.03.31. 17:25

Átadták az észak-déli bicikliutat

Balatonfüred - Hivatalosan is átadták hétfőn azt az ősszel elkészült és használatba is vett új kerékpárutat, ami a felső városközpontot köti össze a fürdőtelepi városrésszel.

Győrffy Árpád

Hári Lenke alpolgármester elmondta, hogy a beruházás több mint 220 millió forintba került, amiből 170 millió forint volt uniós támogatás, a többit az önkormányzat finanszírozta. Az út kialakítása során a Kéki-patak környékét is felújították, új növényzetet telepítettek.


Egy szakaszon Bóka István és Kontrát Károly is végigbiciklizett (Fotó: Győrffy Árpád)

Bóka István polgármester úgy vélte, hogy a bicikliút eddigi népszerűsége is igazolja a beruházás hasznosságát, amit sokan sétányként is birtokba vettek. A képviselő-testület ezért már arról is tárgyalt, hogy padokat, szemeteseket helyeznek majd ki mellé. Köszöntötte az út átadását Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtikára is, aki röviden úgy foglaltak össze a mondandóját, hogy a kormány támogatja a kerékpárutak építését, a kormány támogatja a kerékpárosokat és a kormány támogatja Balatonfüredet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!