Balatonfüred

2014.04.01. 17:30

Bővül a Szívkórház

Balatonfüred - Befejezéshez közeledik annak a négy ambuláns kardiológiai rehabilitációs rendelőnek a kialakítása, amihez a Szívkórház 20,4 millió forintos támogatást nyert.

Győrffy Árpád

Mint Koronczai Attila főmérnök egy keddi tájékoztatón elmondta, a projekt négy másik kórház kétmilliárdos fejlesztésével párhuzamosan valósul meg. Mostanáig a kardiológiai ambulanciára jelentkező betegeket a hat rehabilitációs osztály valamelyikére irányították. A jövőben az új ambulánsközpontban éppen dolgozó orvos foglalkozik majd velük.

Az új rendelőkben végzik majd azokat a járóbetegnek szóló rehabilitációs kezeléseket is, amiket eddig a különböző osztályokon nyújtottak. Így az érintettek egy helyen, a korábbinál egyszerűbben és jobb körülmények között kapják a szükséges ellátást. A munkát a meglévő orvosok és más egészségügyi dolgozók végzik az új lehetőséghez illeszkedő munkaszervezéssel.

Koronczai Attila (jobbról) és a munkát végző füredi vállalkozás dolgozói a mozgássérült illemhelyen (Fotó: Győrffy Árpád)

A megfelelő vizesblokkokkal, öltözőhelyiségekkel, két orvosi szobával ellátott négy ambuláns kardiológiai rehabilitációs rendelőt a kórház főépületében, a korábban megszüntetett izotóp laboratórium helyén alakítják ki. A rendelőkhöz az előcsarnokból közvetlenül megközelíthető külön váróterem tartozik, amit felszerelnek korszerű elektronikus beteghívó rendszerrel. A rendelőket illetve a csatlakozó folyosókat, ajtókat úgy építették meg, hogy azokat mozgássérültek is meg tudják közelíteni. A látássérültek közlekedését is vezetősávok kialakításával segítik.

Az építészeti munkát gyakorlatilag befejezték. A megbízást elnyerő balatonfüredi vállalkozás dolgozói már éppen a végénél tartottak a vizes blokkok felszerelésének. Várhatóan két héten belül befejezik teljesen a munkát. Rövidesen lezárulnak a jelenleg is zajló műszerbeszerzések is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!