Balatonfüred

2014.05.23. 18:29

Csökkentik az emelést

Siófok – A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) pénteki közgyűlésén felére csökkentették a kikötőhasználati díjaknál a múlt év végén bevezetett emelést.

Győrffy Árpád

Mint dr. Halmos Gábor vezérigazgatótól megtudtuk, a polgármesteri kezdeményezésre született döntést június 1-jétől kell végrehajtaniuk. A közgyűlés a társaság múlt évi tiszta eredményét 68,8 millió forintban állapította meg, amiből 48 millió forintot osztalékként kifizetnek, 20,8 millió forin-tot pedig a társaságnál hagytak fejlesztésekre.

Az idei üzleti tervben a bevételeknél 8,3 százalékkal többet várnak a tavalyinál, de eredményként csak a tavalyi alig felével, 32 millióval számolnak, mert az államnak fizetendő mederhasználati díj a tavalyi kétmillióval szemben idén már 42 milliós terhet jelent.Egyhangúlag megszavazták, hogy a vezérigazgató teljesítette a számára meghatározott prémiumfeltételeket és egyben meghatározták az idei mutatókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!