Balatonfüred

2013.01.29. 17:38

Disznóvágás töpörtyű partyval

A legfontosabb, hogy az arácsiak együtt legyenek, jól érezzék magukat, fogalmazta meg a tavaly újjáélesztett arácsi disznóvágás egyik fontos célját Fabacsovics Zoltán, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Győrffy Árpád

Mint elmondta, a rendezvénnyel azt is el szeretnék érni, hogy a településrészen élő fiatalok megismerhessék, hogyan is zajlott régen egy ilyen esemény.

Hogy kellék is meglegyen mindehhez, az arácsi böllérek reggel hét előtt egy 160 kilogrammos hízó életét oldották ki Mencshelyen. Tengeri Ferenc és társai a többi munkát már otthon végezték. Gázzal megperzselték, majd megtisztították az állatot, hogy aztán a rendfára akasztva a különböző alkotóelemeire bontsák. Volt amiből pecsenye, másból kolbász vagy hurka lett, a maradék pedig később a kocsonyákba került.

Dolgozók és kóstolók együtt - Nemes Sándor (balról), Kondor József, dr. Sipos Árpád, Nagy Sándor, dr. Kiszely Pál, Orbán János, Tengeri Ferenc, Cserny Péter és dr. Cserny Tibor (Fotó: Győrffy Árpád)

Kora délutánra végeztek mindennel. Éppen időben, hisz  három órakor kezdődött a harmonikaszóval kísért disznótor, az addig készített ételek jó hangulatú elfogyasztása. A programot az idén is retro buli, illetve töpörtyű party zárta a népházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!