Balatonfüred

2014.05.26. 18:05

Egyre többe kerül a helyi járat Balatonfüreden

A város önkormányzata harmadszor is csak ideiglenesen tudta meghosszabbítani a helyi tömegközlekedési feladat végzésére kötött szerződést a Balaton Volán Zrt.-vel.

Győrffy Árpád

A hét évre kötött eredeti szerződést eredetileg egy évvel, majd további félévvel hosszabbították meg. A legutóbb elfogadott új fél éves hosszabbítás már az utolsó lehetőség a kérdés ideiglenes kezelésére.

A nyíregyházi Hegymegi Józsefné a vasútállomásról utazott a szívkórházhoz. Azt mondja, majdnem egy órát kellett várnia (Fotó: Győrffy Árpád)

A múlt héten tárgyalt anyag szerint továbbra is alapvető vita van az anyagi feltételekről. Az önkormányzat két évvel ezelőtt járatok csökkentésébe, útvonalak módosításába is belement, hogy csökkentsék a ráfizetést. Az átalakítás ellenére a korábbi 10 milliós önkormányzati támogatást 15 millióra emelték, de még ez is kevés.

A Balaton Volán által készített üzleti tervben a társaság az idén az önkormányzattól 32 millió forintost költségtérítést vár.

Bóka István polgármester információhiányra hivatkozva nem támogatta az igény elfogadását, de a helyi közlekedés biztosítása érdekében a közszolgáltatási szerződés meghosszabbítását javasolta, ami meg is történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!