Balatonfüred

2014.06.14. 16:53

Emlékszoba Ferencsik Jánosnak Balatonfüreden

A Ferencsik János zeneiskolában emlékszoba átadásával tisztelegtek szombaton a névadó Kossuth-díjas karmester emléke előtt halálának 30. évfordulóján.

Győrffy Árpád

A Magyar Állami Operaház és a Magyar Állami Hangversenyzenekar egykori főzeneigazgatója és karmestere szorgalmazója és segítője volt a füredi zeneoktatás megteremtésének. Később ő maga avatta fel a zeneiskolát, aminek zongorát is ajándékozott. Az emlékszobát a Pálóczi-kastélyban működő intézmény kamaratermében alakították ki a városi könyvtár munkatársainak és Illényi Gábornénak, a karmester unokahúgának segítségével.

Az emlékszobát Gulyás Dénes operaénekes nyitotta meg - a háttérben Medgyessy-Kovács Gyula Ferencsik Jánost ábrázoló festménye (Fotó: Győrffy Árpád)

A megnyitón dr. Bóka István polgármester és Gulyás Dénes operaénekes mondott beszédet, majd Ferencsik egykori kollégái pódiumbeszélgetésen idézték fel a világhírű művészt alakját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!