Balatonfüred

2015.12.29. 14:30

Füred kapitány 400 kilogramm adományt gyűjtött

Balatonfüred – Az ismeretterjesztés mellett december 23-áig adományokat is gyűjtöttek a Vaszary Villában a szuperhősök. Ennek egyik részét beszállították a fővárosi Mikulásgyárba, míg a másik részét a helyi szociális szervezetek bevonásával osztják szét a megyében.

Kekk Sára

Az akció érdekessége abban rejlett, hogy az adományokat gyűjtő önkéntesek nem a megszokott, szervezetük emblémájával ellátott pólóban jelentek meg a rendezvényen, hanem szuperhősök ruhájába bújva segítették a Mikulás munkáját. A kampány szervezői egy saját szuperhőst is kreáltak, aminek köszönhetően, a Füred kapitány elnevezésű fantom is részt vett abban a munkában, amely a gyerek és a szülők figyelmét szerette volna felhívni a karitatív akcióra.

Fotó: Csaby Mónika

De ezzel nem ér véget a kapitány munkája, 2016-ban a jótékonyság mellett turisztikai feladatokat is ellát majd. Segítségével a balatoni rendezvényszervezők, turisztikai és önkormányzati szakemberek a gyerekek nyelvén is meg tudják majd fogalmazni azokat az eseményeket, amelyekre az ország minden részéről várják a családokat. Mint a szervezők is hangsúlyozták, a turizmusnak jót tenne, ha magyar hőseinket jobban ismernék gyermekeink. Jókai Mór, Petőfi Sándor, Kinizsi Pál, Hunyadi Mátyás vagy éppen Rákóczi Ferenc szülőföldje, vagy akár azok a helyek, amelyeket ők is szerettek, télen is turistákat vonzhatnának egy-egy régióba, ha nem kellene az akciófilmekből ismert figurákkal versenyezniük.

Mint azt a szervezők elmondták, már meg is kezdték annak a 400 kilogramm adománynak a szétosztását, amelyet a településen és környékén élő gyerek és szüleik gyűjtöttek össze.  A legtöbb ajándékot az Állami Szívkórház dolgozói gyűjtötték, akik gyermekeiket, unokáikat kérték arra, hogy egy-egy játékukkal segítsenek azoknak, akiknek a megye más településein nem jutott volna ajándék karácsonyra.

Az adományok egy részét a budapesti Mikulásgyárba szállították a szuperhősök
Fotó: Csaby Mónika

Az akcióhoz több szervezet is csatlakozott, így például Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Igazgatósága, amely olyan új, ismeretterjesztő társasjátékokat küldött az adományokat gyűjtő akció központjába, amelyek segítik a Balaton természeti és kulturális értékeinek jobb megismerését. A magánszemélyek többsége pedig olyan könyveket adományozott a karitatív akció részére, amelyeket minden gyermeknek ismernie kellene. Főként magyar írók mesekönyveit hozták, de több száz, a magyar történelmet is feldolgozó szépirodalmi mű is érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!