Balatonfüred

2016.03.11. 17:47

Hatszáz férőhelyes mélygarázs épülhet Balatonfüreden

Balatonfüred - A Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában olvasható, hogy mintegy 10,2 milliárd forintot szán a kormány a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes létesítmények felújítására, illetve kialakítására, és ebből 738 millió forintot juttatnak a balatonfüredi parkolók fejlesztésére.

Kekk Sára

Az eseményhez kapcsolódóan jelentős fejlesztésekre van szükség a településen, hiszen míg az úszószámokat, a műugrást, a szinkronúszást, a vízilabdát és a szupertoronyugrást Budapesten, addig a nyílt vízi versenyszámokat Balatonfüreden rendezik meg. Az alsóvárosi közlekedési helyzet, illetve a parkolási gondok megoldására kértek támogatást a vizes világbajnokságra szánt forrásból.

A pályázati időszak kezdetén az egykori áruház előtti közlekedési csomópont, illetve a Halászkert melletti lehajtó átalakítására kért támogatást a város, valamint a Zákonyi utcai parkoló helyén egy hatszáz férőhelyes mélygarázs építésére, melyre most 738 millió forintot juttat a kormány az elkülönített forrásokból. Mivel a nyári szezon alatt nem oldható meg ekkora építkezés a település frekventált területein, várhatóan a nyári időszak után kezdik meg a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!