Balatonfüred

2013.02.22. 12:17

Ingyenes programok idegenvezetőkkel

Az ország több más települése mellett Veszprém megye egyes városai is bekapcsolódnak az idegenvezetői világnap turistacsalogató programjaiba.

Győrffy Árpád

Balatonfüreden két naposra tervezik az idei akciót. Február 23-án 15 órakor Reformkori sétára várják ingyenes idegenvezetéssel az érdeklődőknek. Az egyórás városrész nézés a Kerek Templom elől indul, s ahogy címe is jelzi, a reformkori városrészt, a Blaha Lujza utca és a Balaton által közrefogott területet járja be. Február 24-én, vasárnap délelőtt 10 órakor a Piros templom elől indulva a Siskei városrész nevezetességeit ismerhetik meg a kirándulók a mintegy két és fél órás túrán.

Az ingyenes séták mellett az egész hétvégén kedvezményes belépést biztosítanak a Városi Múzeumba. Egy felnőtt belépő megvásárlásával ketten tekinthetik meg a kiállítást. A veszprémi idegenvezetők az idén már negyedik alkalommal csatlakoznak a nemzetközi kezdeményezéshez a turisztikai kft. szervezésében. Február 24-én 14 órára az Óváros téri Tourinform irodához várják az érdeklődőket, hogy egy másfél órás ingyenes gyalogos városnézés keretében szakavatott helyi idegenvezető kalauzolásával megismertessék veszprémi óváros és a vár nevezetességeit, történelmi értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!