Balatonfüred

2014.07.07. 11:52

Jó úton járnak az arácsiak

Jó úton járnak a fürediek, arácsiak, összegezte az Arácsi út több éven át zajló felújítását dr. Kontrát Károly államtitkár.

Győrffy Árpád

A térség országgyűlési képviselője hétfőn délelőtt köszöntötte az önkormányzati beruházásban végzett munka befejező második ütemének lezárulását. Ez egy nagyon komoly, jól előkészített, komolyan megvalósított fejlesztés volt. Nem csak a közlekedés biztonsága javult, nem csak gyorsabban lehet közlekedni, de esztétikailag is megszépült az Arácsi út környéke, az ingatlanok olyan környezetbe kerültek, olyan közműállapotok alakultak ki, amelyek méltóak Füredhez, Arácshoz. A siker annak köszönhető, hogy mindenki a saját érdekein alapuló együttműködést valósított meg. Így mostantól elmondhatjuk, hogy a fürediek és az arácsiak jó úton járnak - jelentette ki.

Bóka István (balról) és Kontrát Károly rendhagyó módon avatta a felújított utat az Arácsi Népházban tartott projektzárón (Fotó: Győrffy Árpád)

Dr. Bóka István polgármester szerint az Arácsi út felújítása volt a város életében az egyik legbonyolultabb beruházás mostanában. Kezdve attól, hogy a korábban állami kezelésben lévő utat az önkormányzatnak át kellett venni, hogy támogatást kaphasson a munkához, folytatva azzal, hogy csak a második ütemben mintegy 70 ingatlantulajdonossal kellett megegyezni abban, hogy területük egy részét engedjék át a megfelelő szélességű, járdával, zöldterülettel ellátott út kialakításához. Végül további feladatként meg kellett egyezni a különböző közművek fenntartóival az áthelyezéshez, föld alá helyezéshez. Szerencsére szinte mindenki nagyon konstruktívan állt az ügyhöz, csak néhány tulajdonossal kellett hosszabb eljárással megegyezni.

Mivel a munkához csak a maximális 250 millió forintos kaphatták, a fennmaradó 150 millió jelentős részét az önkormányzatnak kellett finanszírozni.

Az Arácsi út teljes hosszában lezárult felújításnak köszönhetően egységes, fizikailag összefüggő gyűjtőút hálózat jött létre, aminek köszönhetően jelentősen csökken a Lóczy Lajos utca,  az Ady Endre utca,  a Kossuth Lajos utca és a Tamási Áron utca leterheltsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!