Balatonfüred

2014.05.25. 13:05

Kikapcsolódás is lehet a tánc

A Balatonfüredi Hastáncklub március óta működik, de a tagok már két koreográfiát megtanultak.

Tóth B. Zsuzsa

A csoport vezetője, Vattai Rita pedagógus, rekreációs hastáncoktató, coach elmondta lapunknak, hogy a klub hét tagja rendkívül aktív, a heti egy gyakorlás ellenére a harmincas, negyvenes korosztályt képviselő kezdő és haladó hölgyek remekül haladnak a lépésekkel.

- Terveink szerint a Balatonfüredi Korok Fesztiválján már bemutatjuk tudásunkat, a modern poptáncokból adunk ízelítőt.

A táncok egyike fátylas, ennél fogva igazán látványos, de egyébként is ügyelünk az összhangra, a jó megjelenésre. A fellépő ruhákat is eszerint szerezzük be. A klubtagokat egyébként nem csak a fellépési lehetőségek vonzzák, hanem a rendszeres testmozgás, az alakformálás ugyancsak, sőt, kikapcsolódásnak is remek a hastánc. Heti egy órában félreteheti mindenki a munkát, az otthoni gondokat és csak magára figyelhet a kellemes zene mellett. Közben észrevétlenül átmozgatja testét a feje tetejétől a lába ujjáig, hiszen a hastánc minden izmot megdolgoztat – mondja Rita, aki mindig a csoport tagjaival együtt táncol a színpadon. Budapesten működő csoportja Holdezüst Rózsák néven ismert. A csoportvezető immár 14 éve táncol, 11 éve tanít.

Azonban nem versenypárti, célja, hogy a füredi hastáncosok a megmérettetések helyett inkább a bemutatkozásokra tegyék a hangsúlyt. Vegyenek részt különféle fesztiválokon, sőt, akár szervezzenek is hasonló eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!