Balatonfüred

2015.10.24. 13:55

Labdarúgó torna és családi nap Arácson

Balatonarács - A nyáron elkészült két füves sportpálya szomszédságában kapott helyet a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club új létesítménye, melyet stílszerűen a Bozsik Egyesületi Program - utánpótlás labdarúgó tornájával avattak fel.

Kekk Sára

Balatonarácson, a Temető köz és Balaton utcák közötti területen lévő sportlétesítmény az önkormányzat, a labdarúgó szakszövetség, valamint a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club partnerségével valósult meg a szakszövetség országos pályaépítési programja keretében - mondta az avató ünnepségen Makó István, a Balatonfüredi USC elnöke. Hozzátette: a jó sportlétesítmények közösségformáló hatásukkal harmadik otthonként is funkcionálnak a településeken, reméli ezzel az intézménnyle is elérik ezt a célt. Bár a tevek szerint ezzel a pályával befejeződik az utánpótlás sporttelep komplex fejlesztése, Bóka István, a település polgármestere elmondta, már látják, melyik részeket bővítenék még jövőre.

Mint mondta, az arácsiak hozzáállásának, munkájának hála, mindent megtettek ezzel a beruházással kapcsolatban, amit csak lehetett, így a sporttelep kiválóan fogja szolgálni az utánpótlás munkáját. Az avató ünnepségen olimpiai bajnok magyar labdarúgó, edző beszédében elmondta, ezek a sportlétesítmények lehetővé teszik, hogy a jelenleginél is jobb színvonalon legyen elérhető a sportolást a gyerekek és a felnőttek számára, és reméli, hogy a jövőben a mindennapos testmozgás igényén kívül, a tudatos tehetséggondozást és a versenysportot is ki tudja szolgálni a balatonarácsi sporttelep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!