Balatonfüred

2015.08.10. 16:25

Megint tömve volt a füredi Tagore sétány

Napközben a könnyedebb borok, este pedig már a testesebb nedűk is jól fogytak a balatonfüredi borhéten. A gazdák nem panaszkodnak a program első hétvégéjének forgalmára.

Prevics Éva

A borheteken időjárástól függetlenül mindig sok a vendég, idén is csak annyi változott, hogy napközben, a nagy melegben látszólag óvatosabban fogyasztottak a vendégek.

A hőségben jól fogytak a könnyedebb, illatos borok. Az olaszrizling, kékfrankos, irsai volt a legkedveltebb, este pedig már a testesebb italokat sem vetették meg a vendégek, népszerű volt például a kései szüretelésű olaszrizling - mondta a Naplónak Gyukli Krisztián borász.

Hozzátette: a nyitónapon, szombaton voltak a legtöbben, míg vasárnap inkább a vitorlázók, nyugdíjasok és a helyiek alkották a fogyasztók táborát.

A Napló által megkérdezett, tavaly alakult másik füredi pincészet - amely először vesz részt idén a füredi borheteken - szintén jó forgalmat könyvelhetett el. Lukács Lilla tulajdonos azt mondta: náluk a térség bora, az olaszrizling miatt álltak sorban a legtöbben, de a rosé is nagyon kedvelt volt.

A sétányon 25 balatonfüredi borászat 30 szőlőfajtából készült 250 féle borát kínálja augusztus végéig a vendégeknek. A Balatonfüredi Borhetek ideje alatt a Kisfaludy Színpadon minden este programok is szórakoztatják a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!