Balatonfüred

2014.06.12. 18:25

Olvasni öröm

Balatonfüred - Családias hangulatú beszélgetésekkel indult a 43. Ünnepi Könyvhét és a 13. Gyermekkönyv napok nagyközönségnek szánt programja csütörtökön a késő délutáni órákban a Vaszary-villa teraszán.

Győrffy Árpád

Elsőként Csontos János író-költő, filmrendező ült a mikrofonos asztalhoz, hogy Cserép Lászlóval, az önkormányzati hivatal osztályvezetőjével beszélgessen Karnevál című új kötetéről, amiben az utóbbi években megjelent tárcáit adta ki.

A beszélgetéssorozat második vendége a veszprémi író-költő, képzőművész, vagy ahogy a beszélgetésben megfogalmazták, vizualista, Géczi János volt. Beszélgetőtársa, Bozsik Péter író-költő tágabbra nyitotta a témát a programban szereplő Hosszúversek/Képversek című új köteténél.

Két másik friss kötet mellett hallhattunk a szerző gyermekkoráról, és az indulásánál őt és nemzedéktársait jellemző formai és tartalmi jegyekről, az 1970-es, 80-as évek irodalompolitikájáról.

Bozsik Péter (balról) és Géczi János a beszélgetés előtt  (Fotó: Győrffy Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!