Balatonfüred

2013.07.16. 19:33

Segítő vásár a Tagore sétányon

Tizenhárom kiállító részvétel különleges vásár zajlott kedden délután Balatonfüreden, a Tagore sétányon.

Győrffy Árpád

Olyan termékeket kínáltak, amelyeket fogyatékkal élő emberek készítettek az ország különböző részein. A vásár egy programsorozat keretében zajlott, amellyel az ilyen termékek vásárlására szeretnék buzdítani az embereket, hogy ezzel segítsék a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalókat, illetve támogassák a munkahelyeik megőrzését.

A vásárt kísérő sajtótájékoztatón Végh Katalin, a programot szervező Salva Vita Alapítvány ügyvezetője elmondta, a Segítő Vásár programsorozat már több éves múltra tekint vissza. Most az eddig megszokott karácsony környéki időszakból kitörve a nyári hónapokra és egyben az egész országra kiterjesztették.

 

Bóka István, Fülöp Attila és Soltész Miklós a Down Alapítványnál dolgozó Magyari Zita, Szabó Alexandra és Juhász Tamás standjánál (Fotó: Győrffy Árpád)



A továbbiakban is várják azoknak az úgynevezett védett szervezetek jelentkezését, amelyek legalább ötven százalékban megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak és magas színvonalú termékeket készítenek. Dr. Bóka István szerint rendkívül fontosak a megváltozott munkaképességűekkel foglalkozó szervezetek, mert a közvetlen munkán túl jelentős hatásuk van a nagyobb közösségre is. Mint elmondta, örömmel adtak helyet, és megtisztelőnek tartják, hogy egy ilyen fontos program megvalósítását segíthetik.

Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a támogatási rendszer átalakításának köszönhetően 10 ezer fővel nőtt az érintettek foglalkoztatása az utóbbi időszakban. Fülöp Attila család és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár a rehabilitációs kártyáról szólt bővebben, amin keresztül másfél év alatt 18 ezer ember, 4800 cég vett igénybe kedvezményt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!