Balatonfüred

2013.12.17. 18:46

Korszerű labor-tanterem a balatonfüredi Lóczyban

Balatonfüred - A fizika, kémia, biológia és földrajz tantárgyak oktatását segítő korszerű labor-tantermet mutattak be kisebb konferencia keretében a Lóczy gimnáziumban szombaton.

Győrffy Árpád

A termet a természettudományos tantárgyak oktatásához kapcsolódó kísérletekhez, szemléltetésekhez megfelelő csatlakozásokkal, biztonságos tálcákkal felszerelt munkaasztalokkal, tanári berendezésekkel, digitális táblával és egyes kémiai kísérleteknél a balesetveszélyt csökkentő gázelszívó fülkékkel rendezték be. A labort jól felszerelt, a vegyszerek biztonságos tárolását garantáló előkészítőszoba és megfelelő tanári szoba egészíti ki.

Fotók: Győrffy Árpád

A labor és a kapcsolódó program megvalósításához a város önkormányzata és konzorciumi partnerként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) füredi tankerülete 306 millió forint uniós támogatást nyert száz százalékos támogatási intenzitással.

Az oktatási, továbbképzési programot is tartalmazó projekt megvalósításába 11 általános iskola is bekapcsolódik a Balaton-part Balatonkenese és Badacsonytomaj között húzódó területéről. Az érintett intézményekből 22 tanár vesz részt a közös módszertani továbbképzéseken, majd az ő vezetésükkel a partnerintézmények diákjai is használhatják a labort.

A szombaton tartott rendezvényen mások mellett dr. Bóka István polgármester, dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Szabó Lajos, a füredi tankerület igazgatója is méltatta az új létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!