Balatonfüred

2014.11.13. 16:33

Több mint hetven rendezvény lesz Füreden

Balatonfüred – Elfogadták a következő évi rendezvénytervet a képviselők a városi testületi ülésen. Több mint hetven rendezvénnyel készülnek a szervezők.

Prevics Éva

A szokásos meglévő nagyrendezvények mellett számos új, nagyszabású program is várja majd a látogatókat. Lesz például gasztronómiai fesztivál Füreden és a korok fesztiválja helyett pünkösdkor művészeti fesztivál csábítja a városba a látogatókat. Jövőre átadják a vitorlás múzeumot, amelyben a vitorlázás történetével ismerkedhetnek meg a vendégek. A több nyelvű kiállítást interaktívvá alakítják, lesz például viharszoba is. Cserép László az önkormányzat művelődési osztályának vezetője a Naplónak elmondta: az úszó világkupa köré is számos kulturális eseményt kapcsolnak majd. Egy kis ízelítő a jövő évi rendezvényekből: Januárban a Magyar Kultúra Napját és a Vince-napi borünnepet nem érdemes kihagyni. Márciusban pedig jön a Füredi Tavaszi Fesztivál, azon belül is a Frankofón hetek. Májusban Nemzetközi Művészeti Találkozó lesz és ugyanabban a hónapban veterán autó szépségversennyel is készülnek. Tavasztól őszig ismét egymást érik majd a programok Füreden. A legnagyobbak persze idén sem maradnak el. A szervezők már most gőzerővel készülnek a legnevesebb eseményekre. Így a Jókai napokra, a Borhetekre, Anna-bálra, Kékszalag Vitorlásversenyre. Télen Betlehem állítás, Advent fényei program és karácsonyi hangversenyek lesznek. A testületi ülésen időről-időre felmerül, hogyan lehetne a partról a felső városrészbe csábítani a turistákat. Van, olyan képviselő, aki jó ideje sikeres családi programot szervez a lakótelepen kis költségvetésből. Az ülésen Bóka István polgármester arra biztatta a többi képviselőt is, hogy szervezzenek ők is rendezvényeket saját körzetükben. Így például a felső városrészben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!