Balatonfüred

2014.03.31. 16:44

Tovább kell fizetni a parkolásért Füreden

Balatonfüred – A korábbival azonos díjakon, de hosszabb időszakban kell díjat fizetni a Balaton parti sávjában lévő „alsóvárosi” parkolókban, döntöttek a város képviselői a múlt heti ülésükön.

Győrffy Árpád

A testület még februárban tárgyalta a parkolókat üzemeltető önkormányzati vállalkozás, a Probio Zrt. beszámolóját és javaslatait, most az idei üzleti terv elfogadásával véglegessé is tette a döntéseket. A korábban május közepétől szeptember közepéig terjedő fizető időszakot egy évvel ezelőtt bővítették két-két héttel az elején is, végén is. A tavalyi szezon a hosszabb fizető időszaknak és a nagyobb forgalomnak köszönhetően 14 százalékos árbevétel növekedést hozott.

A képviselők most úgy döntöttek, hogy újabb két-két héttel bővítik a fizetős időszakot. Így az idei évben már április 15-től október 15-ig kell fizetni a hét minden napján az alsóvárosi parkolókban. Döntöttek arról is, hogy az eredményből rendelkezésre álló 42 millió forint negyedéből parkolóórákat is kisebb értékű eszközöket vásárolnak, egyes helyeken felújításokat folytatnak és új parkolóhelyeket alakítanak ki, valamint elkészíttetik a Kisfaludy strandi parkoló garázs tanulmánytervét. A beruházásra fel nem használt eredményt tartalékba helyezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!