Balatonfüred

2017.01.06. 22:05

Új, közcélú mólót építenének

Balatonfüred - A közös célok között szerepel Csopak határában egy közcélú móló megépítése, az MVM Paks vitorláskikötőjének és rekreációs központjának bővítése is.

Sági Ági

Többek között ebben állapodott meg az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Balatonfüred városa. A stratégiai partnerségről készült dokumentumot tegnap ünnepélyes körülmények között írták alá Balaton-parti városban. A célok között szerepel Csopak határában egy közcélú móló megépítése, az MVM Paks vitorláskikötőjének és rekreációs központjának bővítése is. Az építkezések pár éven belül indulhatnak el, a lehetséges pályázati forrásoktól függően. Emellett a felek kölcsönösen segítik egymást Balatonfüred keleti városrészének fejlesztésében.

Kézfogás az együttműködési megállapodás aláírása után: Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója és Bognár Péter humán igazgató

A megállapodást Bóka István Balatonfüred polgármestere, Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója, és Bognár Péter, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. humán igazgatója látta el kézjegyével.

Bár a megállapodás konkrét összegeket nem tartalmaz, az együttműködés a két fél hosszú távú kapcsolatát meghatározza majd. A vitorláskikötő bővítése mellett a közcélú móló építésének célja, hogy a helyi horgászegyesület igényeit is kielégítse. Folyamatban van egy határcser-rendezés is Csopakkal, itt újabb, a lakosság és a horgászok számára is elérhető rekreációs célú zöldterületek létesülnének.

A paksi erőmű balatonfüredi rekreációs központja

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 1984- ben nyitotta meg a Kisfaludy Strand szomszédságában balatonfüredi rekreációs központját, amihez az elmúlt évek alatt uszoda és vitorláskikötő is épült. Itt működik az Atomerőmű Sportegyesület vitorlás szakosztálya is, ami a Balaton-környék egyik legnagyobb egyesülete ebben a kategóriában. A balatonfüredi rekreációs központ egész évben üzemel, 70 fő éves foglalkoztatását biztosítva. Balatonfüred város part menti területeinek fejlesztése hosszú évtizedekre meghatározhatja és szolgálhatja a város keleti szélén lévő turisztikai és sportcélú tevékenységeket. A sportbázis lehetőséget biztosíthat a következő évtizedekben több, rangos nemzetközi verseny lebonyolítására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!