Balatonfüred

2013.12.18. 17:10

Ünnepi díszítések

Balatonfüred - Idén is sok gyereknek, felnőttnek szerzett kellemes pillanatokat a szociális alapszolgáltatási központ Luca-napi programja.

Győrffy Árpád

Az intézmény munkatársai a Luca-napi boszorkánykodáshoz segítőket is kerestek, köztük a Városi Könyvtárt, a Nagycsaládosok Egyesületét és a Szent Benedek középiskola diákjait, akik már tavaly is közreműködtek és az idén már a kötelező önkéntes munka keretében foglalkoztak a gyerekekkel, mondta Váradi Gézáné, a központ vezetője. Az intézmény működési körzetéhez tartozó füredi, csopaki gyerekeket és felnőtteket a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó kézművesprogramokkal várták. Lehetett mézeskalácsot díszíteni, Luca-napi jósláshoz búzát ültetni, fenyőágakból, növényi termésekből ajtó- és asztaldíszt, csuhéból angyalkákat, fekete papírból boszorkánykalapokat készíteni. Fahéjas sült almát, forró teát is kínáltak az intézmény dolgozói és segítőik.

Sokan készítettek ünnepi ajtó- és asztaldíszeket Luca napján (Fotó: Győrffy Árpád)

 

A központ másik nagy rendezvénye a december 20-án 12 16 óráig tartó szeretetvendégség a Kéki utca 6. számú épületüknél. Több vállalkozás segítségének köszönhetően Jókai-bablevessel, vaddisznó- pörkölttel, forralt borral, forró teával kínálják majd azokat, akik elfogadják a jó szívvel adott ételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!