Balatonfüred

2014.05.09. 13:09

Városi kézben a Füred Camping

Lapunk információi szerint több év után végre gazdára talált a balatonfüredi Füred Camping, a partmenti ingatlant a helyi önkormányzat vásárolja meg.

Tremmer Tamás

A Napló értesülését megerősítette Szegőné Kemerle Judit, a korábbi tulajdonos, a felszámolási eljárás alatt álló Füred Resort Kft. felszámolóbiztosa. Az ingatlant nyilvános értékesítési pályázat keretében immáron harmadszor kínálták eladásra. A két eredménytelen pályázat után ezúttal végre érkezett vételi ajánlat, amit a felszámoló befogadott.

A vevővel, vagyis Balatonfüred Önkormányzatával május 7-én megkötötték az adásvételi szerződést. Mivel a kempinget október 31-ig bérbe adta a felszámoló, a város is csak ekkor kerülhet birtokon belülre. A vételi ár kifizetésének úgyszintén ez a határideje.

A város polgármestere, dr. Bóka István lapunknak úgy fogalmazott, a vásárlással az a cél vezérelte az önkormányzatot, hogy a területet megőrizhessék kempingnek, és azt ők működtessék tovább. Emlékeztetett rá, hogy a Füred Camping valamikor a Balaton első számú kempingje volt, amelyet Európában is jegyeztek. Ezt a színvonalat és hírnevet szeretnék visszaállítani.

Dr. Bóka István azzal is tisztában van, ehhez a fejlesztés elengedhetetlen. A strandot, a kikötőt, a vizes blokkokat fel kell újítani, és a vonzerő növelése érdekében közönségcsalogató attrakciókat kell kínálni a vendégeknek. Most kezdődik a 2014-20-as uniós pénzügyi ciklus. Megnézik, ennek keretében milyen pályázati lehetőségeik adódnak, hogy mielőbb meg tudják valósítani elképzeléseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!