Balatonfüred

2017.04.26. 08:36

XXVI. Jókai Napok Balatonfüreden

Balatonfüred - A 26. Jókai Napok április 28-án, pénteken 10 órakor térzenével kezdődik a Jókai Mór Emlékház kertjében.

Sági Ági

10 óra 30-kor ünnepélyes megnyitó lesz. 11 óra 30- kor A Győri Műhely folyóiratot bemutatója kezdődik a Bergmann Cukrászdában. 14 órától találkozás Jókai Mórral címmel Megelevenedik a Jókai Mór Emlékház. Jókai Mór és Laborfalvi Róza visszatér a falak közé, bemutatva a házat. 15 órától Séta Jókai Mórral és Laborfalvi Rózával címmel kortörténeti séta indul a Jókai Mór Emlékháztól.

15 óra 30-tól a Jókai-napi kiskönyv bemutatója lesz a Vaszary Galéria teraszán. 16 órakor Jókai és Arany levelezéséről tart előadást Szörényi László irodalomtörténész a Vaszary Galéria Széchenyi termében.

15 órától Az Arany ember címmel kalandorképző gyerekeknek Játékos feladatokkal a Jókai Mór Emlékházban. 18 órától Ünnepi műsor a Győri Filharmonikus Zenekar Kamarazenekarával és Kéri Kitty színművésszel, az Anna Grand Hotel, Dísztermében.

Április 29-én szombaton lesz a hagyományos Jókai-bableves főzőverseny a Koloska-völgyben. Ezen a napon a Koloska völgy autóval nem közelíthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!