Balatonfűzfő

2013.03.09. 18:21

Gazdagítják a közösséget

Ennek a klubnak a tagjai 40 éve segítik, gazdagítják egymást, ezáltal gazdagítják a települést és az országot.

Varga Domokos Péter

Balatonfűzfő polgármestere, Marton Béla köszöntötte e szavakkal az alapításának 40. évfordulóját ünneplő Balatonfűzfői Balaton Nyugdíjas Klubot. Felidézte három évtizeddel korábbi személyes élményeit a klubbal kapcsolatban, majd hangsúlyozta, úgy, ahogy annak idején, a klubnak ma is mindig vannak tervei. Ez pedig nagyon fontos, mert az ember tervek nélkül mit sem ér.

Csomai Katalin, a klub jelenlegi elnöke megköszönte az alapítóknak, hogy 1973-ban létrehozták a klubot, ők már akkor rájöttek, hogy az aktív munkahelyi tevékenység lezárulta után is szüksége van az embereknek értelmes elfoglaltságra. A klub tagjai megjelennek a helyi kulturális rendezvényeken, regeneráló kirándulásokon, túrákon vesznek részt, fürdőket, múzeumokat, emlékhelyeket látogatnak.

Közösen ünnepli meg a tagok név- és születésnapjait, a nők, az anyák és a férfiak napját. Köszöntötte a fűzfőieket a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesületének elnöke, Paulics István is, majd átadta az országos elnökség díszoklevelét Csomai Katalinnak. Ugyancsak üdvözölték az ünnepelteket a településen működő többi nyugdíjas klubok képviselői is: a pedagógusok nevében Kosár Endréné, a gyártelepieket Sala József képviselte, a tobrukiakat Szabó Lajos. M. Mészáros Éva, a klub tagja saját versét előadva mesélt a programokról, az együtt töltött időről.

 

 

A kulturális műsorban fellépett veszprémi Őszidő Nyugdíjas Klub néptánc csoportja, valamint a Balaton Dalkör is. A program részeként emléklapokat adták át többek között a volt és a jelenlegi városi vezetőknek, a 15 évnél régebbi klubtagoknak, valamint a korábbi klubvezetőknek. Az évfordulós összejövetel közös vacsorával majd táncmulatsággal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!