Balatonfűzfő

2013.04.17. 12:44

Ki tett többet Balatonfűzfőért?

Nem igaz, hogy abban bíztunk, az adósságunkat teljesen átvállalja az állam. Ennek ellentmond az is, hogy a költségvetésünkbe 40 százalékkal terveztük be. Az sem igaz, hogy a 100 százalékos konszolidáció a polgármester úr közreműködésének köszönhető.

Varga Domokos Péter

Napirend előtt beszélt erről a város legutóbbi, keddi testületi ülésén Lajkó Frigyes önkormányzati képviselő, a Fidesz városi elnöke. Egyben utalt korábbi cikkünkben megjelent információra, melyben Marton Béla polgármester állította ezeket. Ugyanakkor Lajkó képviselő azt is javasolta, az adósságkonszolidáció után a testület tárgyaljon újra a költségvetésről, határozzák meg pontosan, mire költik a felszabadult forrásokat. (Lajkó Frigyes az ügy részleteiről külön is nyilatkozott lapunknak, ezt később közöljük.)

Marton Béla elmondta, az adósságkonszolidációval kapcsolatban fenntartja a lapunkban is kifejtett álláspontját. A testületet képviselve személy szerint is több tárgyaláson ismertette, a teljes adósságkonszolidáció nélkül veszélybe kerül a működőképességük. A költségvetésben a legrosszabb verzióval kellett számolni, abban azért 40 százalékkal terveztek. Ha a mostani helyzetben adminisztratív kötelezettség a költségvetés átalakítása, akkor természetesen meg kell tenniük. Hangsúlyozta, nem akar belemenni egy arról szóló vetélkedésbe, hogy ki tett legtöbbet az adósságkonszolidációért. De leszögezte, mindannyiuknak mindent meg kellett tenni azért, hogy az előző testület által felhalmozott adósságállományt megszüntessék.

Dr. Takács László jegyző is elmondta, amennyiben a hivatalos és a pontos adatok rendelkezésükre állnak, azokat át kell vezetniük a költségvetésbe. A testület egyhangú szavazással hagyta jóvá, hogy az új számszaki adatok birtokában napirendre tűzik a költségvetés módosítását.

 

Marton Béla polgármester oklevéllel köszönte meg Budai Tibor rendőr főtörzszászlós munkáját (Fotó: Varga Domokos Péter)

A több mint húsz napirendi pont megtárgyalása között elfogadták a képviselők a város közbiztonsági helyzetéről készített, megnyugtató adatokat tartalmazó beszámolót. Ehhez az előterjesztéshez kapcsolódva a polgármester oklevéllel köszönte meg Budai Tibor rendőr főtörzszászlós munkáját, aki évtizedek után elhagyja a várost, mert a rendőrségi átszervezés miatt más településre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!