Balatonfűzfő

2013.04.18. 13:51

Mások is lobbiztak Balatonfűzfőért

Lajkó Frigyes önkormányzati képviselő, Kiss Zsuzsanna volt polgármester és Oláh Miklós volt településfejlesztési bizottsági elnök írta azt a megkeresést, amely hozzájárult ahhoz, hogy a város 100 százalékos adósságkonszolidációban részesülhessen.

Varga Domokos Péter

Lajkó Frigyes ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy Marton Béla polgármester lapunkban tett nyilatkozata az adósságátvállalásról eltér attól, amit korábban mondott. Kifejtette, amikor Marton Béla polgármester közölte a testülettel, hogy levélben fordult a belügyminiszterhez és más politikusokhoz azért, hogy érveljen a 100 százalékos adósságkonszolidáció mellett, ő azt kérte a tőle, hogy ezt a lobbilevelet hozza nyilvánosságra. A képviselők később meg is kapták, de a város honlapjára a mai napig nem került fel.

Mikor Lajkó Frigyes megismerte a levél tartalmát, megkereste a volt polgármester asszonyt, Kiss Zsuzsannát. Mindketten arra a következtetésre jutottak, nagy a valószínűsége annak, hogy az ebben foglaltak alapján a város nem részesül 100 százalékos adósságkonszolidációban, mert nem elég megalapozott az érvelés. Ezért úgy döntöttek, hogy a város és az emberek érdekében tényekkel és érvekkel alátámasztott levelet írnak a minisztériumba. Az előkészítésbe bevonták Oláh Miklós, volt településfejlesztési bizottsági elnököt is.

Elsősorban Kiss Zsuzsanna és Oláh Miklós közös munkája eredményeként születetett meg az újabb levél, amit elküldtek a Belügyminisztériumba Kontrát Károly államtitkárnak, valamint a Nemzetgazdasági Minisztériumba is. Ebben az előzőnél részletesebben és pontosabban indokolták meg, annak idején miért bocsátott ki kötvényt az önkormányzat, mire fordították a pénzt, illetve, milyen hátránya lenne most a városnak abból, ha az adósságállomány nem tűnne el teljes egészében. A levél aláírója - mint volt gazdasági bizottsági elnök, jelenleg is hivatalban lévő képviselő és a Fidesz városi elnöke - Lajkó Frigyes lett. Kiss Zsuzsanna és Lajkó Frigyes személyesen tárgyalt Kontrát Károllyal és döntéshozókkal. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a kormány 100 százalékos mértékben konszolidálta Balatonfűzfő adósságállományát, amely döntést Kontrát Károly jelentett be - mondta el lapunknak Lajkó Frigyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!