Balatonfűzfő

2014.06.28. 10:45

Jól forgatták a fegyvereiket Balatonfűzfőn (frissítve)

Balatonfűzfő - Nyúl és fácán helyett korongra lőttek, de ezzel is bizonyítottak: jól forgatják a fegyvereiket.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Vadászkamara immár 17. alkalommal tartotta meg a Vadászkamarai Nagydíj hagyományos lőversenyét a balatonfűzfői lőtéren. Köszöntőjében Pap Gyula is méltatta, milyen idős ez a versenysorozat.

Balogh László, Putz István, Kokojev Vitalij, Kóczián Gábor. Fotó: Tremmer Tamás

- 18 éves a vadászkamara, 17 éves a verseny, szintén 17 éve rendezzünk vadásznapot Pápán. A kamara a fennállása óta több nagysikerű, az egész vadásztársadalmat megmozgató rendezvényt kezdeményezett. Olyan programjaink is vannak, amelyek országos visszhangot kaptak, s máshol is sikerre vitték ezeket. Ehhez a sikerhez a vadásztársak aktivitása szükséges – hangsúlyozta. Az elnök szólt arról is, hogy a lőverseny egyben a vadászbarátságok ápolására is lehetőséget nyújt, de a vadászok szakmázhatnak, valamint megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat.

A Vadászkamarai Nagydíj tulajdonképpen korongvadászat, mely áll nyúl, fogoly, fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó lövészetből. A versenyen 3-3 fős alkalmi csapatok vehettek részt, idén 16 csapat nevezett, mellettük két egyéni induló is rajthoz állt.

Első helyen végzett a Noszlopi Vadásztársaság (Vági Zsolt, Farkas Imre, Tóth Zoltán) 78 ponttal, második a Bakonyerdő Zrt. (Varga Lajos, Vizl Norbert, Fekete Norbert) 75 pont, harmadik az Uzsai Erdészet (Varga Ferenc, Illés Krisztián, Tapasztó Norbert) 71 pont.Nők: 1. Mozsdény Viktória, 2. Fódi Lászlóné, 3. Mile Orsolya. Férfiak: 1. ifj. Varga Lajos, 2. Siffer Géza, 3. Sztankovics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!