Balatonfűzfő

2014.09.21. 11:30

Akadálymentesített fűzfői strand

Balatonfűzfő - Akadálymentes vízi bejárót, játszóeszközöket adtak át a strandon. A nagyobb biztonság érdekében térvilágítást alakítottak ki és kamerákat is kihelyeztek.

Prevics Éva

Egy magyar találmányt, a mozgássérültek számára kialakított vízi bejárót adtak át a Föveny strandon és a Tobruki strandon is. Az eszköz kerekes székeseknek, mozgásukban enyhén vagy közepesen korlátozottaknak vagy mozgáskoordinációs zavarokkal küzdőknek is segítség. Az eszköz használata során nincs szükség kezelőszemélyzetre, a mozgásában korlátozott ember maga irányíthatja a gépezetet, mely tulajdonképpen beemeli használóját a vízbe. A magyar fejlesztés mellett készségfejlesztő játszóteret és biztonsági berendezéseket, részleges térvilágítást és kamerákat is avattak szombaton a strandon. Emellett az esélyegyenlőség jegyében Braille - feliratú táblákat is kihelyeztek. A beruházás uniós támogatással csaknem 16 millió forintból valósult meg. Az átadást nyárra időzítették, de a beruházás lebonyolításának csúszása miatt csak most, kora ősszel nyílt rá lehetőség.

 

A beruházást Kontics Monika a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület helyi akciócsoportjának vezetője és Marton Béla polgármester adta át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!