Balatonfűzfő

2014.09.09. 15:24

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Szanyi Szilvia

Balatonfűzfő – A településen öten szállnak ringbe a polgármesteri pozíció elnyeréséért, a Napló ezúttal Szanyi Szilvia független jelöltet, illetve a programját mutatja be.

Varga Domokos Péter

Szanyi Szilvia műszaki, informatikai, kereskedelmi végzettséggel rendelkezik, informatikus közgazdász diplomája van, általános menedzser szakon végzett.

Nyolc éve tagja a képviselő-testületnek. Jelentős szerepe van a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület eredményeiben. Célja a város szervezettebb irányítása, amelynek szerinte legfontosabb elemei a tervezés és az ellenőrzés.

Programjának főbb elemeit az alábbiakban foglalta össze:

A településkép javítása, vonzóbb arculatának kialakítása, virágos, tiszta, rendezett közterületek létrehozása. (Ehhez a városgondnokságnak megfelelő létszámmal, eszközökkel és alkalmas vezetővel kell rendelkeznie!) A szelektív hulladékudvar megnyitása, közüzemi hulladékszállítás lakásonkénti számlázásának bevezetése. Ne fizessen senki más helyett!




Szanyi Szilvia, független jelölt (Fotó: Pintácsi Viki)


A város kulturális értékeink jobb megbecsülése, támogatása, mint például az Irinyi gyermek fúvószenekar, ének- és tánckarok. Idősek – a múltunk – megbecsülése. A 70 éven felüliek karácsonyi csomagjának visszahozása (ez egy csekély ajándék volt, de a rendezvényeken ismerkedhettek meg olyan elhagyatott emberek problémáival, akik sok esetben ki sem tudtak mozdulni a lakásukból.) Temetőjárat bevezetése.

Munkahelyteremtés. A helyi vállalkozások megbecsülése, támogatása, a Vállalkozást Segítő Alapítvány újbóli működtetése. Vállalkozások teremtését ösztönző adók kialakítása.

A turisztikai lehetőségek fejlesztése, a tobruki strand iszapkotrása, sportturizmus bevezetése. Mindent megtenni azért, hogy hogy sportcsarnok épülhessen pályázati alap igénybevételével.

A Gyári utcai ingatlanok értékesítése családi kedvezmények bevezetésével. Bölcsődei helyek bővítése. Közösségépítés, civil közösségi élet kiszélesítése, ifjúsági klub kialakítása.

Szanyi Szilvia hiszi, hogy csak akkor fejlődik a város, ha a vezetőjének vannak céljai, és azok eléréséért szívvel, lélekkel, tettekkel küzd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!