Balatonfűzfő

2013.06.12. 15:31

Igazodnak az átalakuló képzéshez

Az új típusú szakképzés bevezetéséhez szükséges tananyagtartalom kidolgozására nyert pályázati forrást az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium.

Halmos György

Erről Mézes József, az intézmény igazgatója beszélt szerdai tájékoztatóján. Elmondta, hogy a jelenlegi rendszerben szakközépiskolában négy év tanulmány után az érettségin nem volt kötelező szakmai tárgyból vizsgázniuk a diákoknak, akik további két év tanulás után technikusi bizonyítványt szerezhettek.

Az új rendszerben a négyéves szakközépiskolai tanulmány után szaktantárgyból érettségizni kell, így egy év alatt lehet majd technikusi vizsgát szerezni.

A csaknem 11,5 milliós pályázati forrásból a tananyagtartalom kidolgozását, iskolák közötti összehangolását finanszírozzák, illetve a pénzt a tanárok továbbképzésére, iskolalátogatásokra és a tananyag kidolgozásában részt vevő pedagógusok támogatására tudják fordítani. Az igazgató hozzátette: három munkacsoport dolgozik a tananyag kialakításán, egy közismereti, és két szakmai (villamosipari és informatikai).

Megemlítette, hogy a közelmúltban az Új Nemzedék Központ által kiírt pályázaton szerepeltek sikeresen, annak segítségével pályaorientációs, életre nevelési feladatokat tudnak megvalósítani, vagyis a két pályázat, oktatás és nevelés szervesen kapcsolódik egymáshoz.

Szedlák Attila országgyűlési képviselő, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja arról beszélt, hogy nemcsak infrastrukturális kell megújulni egy intézménynek, hanem a pedagógusoknak is fejlődnie kell, erre jó példa az Öveges által megvalósítandó projekt. Hozzátette, hogy így lehet sikeresen illeszkedni a megváltozott igényekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!