Balatonfűzfő

2017.06.06. 18:05

Milliókat spórolnak a korszerűsítéssel

BALATONFŰZFŐ Pályázatot nyert az önkormányzat a városháza energetikai megújítására. A munkálatok év végén kezdődnek.

Marton Attila

Az épület az 1920-as években épült az akkori kor követelményeinek megfelelően, azóta azonban külső korszerűsítés nem történt rajta, mondta Nóti Attila, az önkormányzat városfejlesztési referense. A város tavaly nyújtott be pályázatot az épület energetikai korszerűsítésére, amelyre az európai uniós fejlesztési TOP-programban közel 111 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat.

Felújítják és szigetelik a balatonfűzfői városháza homlokzatát, a munkálatok év végén kezdődhetnek el Fotó: Penovác Károly

A beruházásban szigetelik az épület homlokzatát és padlását, valamint korszerű fa nyílászárókra cserélik az elavult ablakokat és ajtókat. Emellett felújítják a külső díszpárkányokat és ereszdeszkázatot is, míg a szigetelés nélküli homlokzatokon vakolati színezést végeznek.

A munkálatok év végén kezdődnek és 2018 őszére fejeződnek be. A fejlesztéssel javul a városháza energiahatékonysága, egyúttal évente mintegy kétmillió forinttal csökken az épület rezsije.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!