Balatonfűzfő

2014.07.02. 16:25

Nyolcéves lett a Támasz Idősek Otthona

Az alapításkor lefektettük elvárásainkat: a szakma szeretete, az idősek tisztelete, a törvényesség betartása. Ezek az alapelvek a mai napig jellemzik az itt folyó munkát.

Varga Domokos Péter

A Támasz Idősek Otthona fennállásának nyolcadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen beszélt erről Istenes Gábor ügyvezető igazgató. Szólt arról is, az intézményt eddig eredményesen vezető Nagy Erika élete új fordulatot vett, más beosztásba került, az otthon élén őt Vellai-Nemes Nikoletta váltotta.

Varga Istvánnak az otthon közösségteremtése érdekében végzett kiemelkedő munkáját köszönte meg Vellai-Nemes Nikoletta (Fotó: Varga Domokos Péter)

Az új intézményvezető Márai Sándort idézve arról szólt, a mi létezésünk szüleink, nagyszüleink életével kezdődött. Az ő feladatuk, hogy olyan életkörülményeket biztosítsanak a náluk élőknek, amely lehetővé teszi a méltó öregkort.

A Támasz Idősek Otthona a nyugalom szigete, az itteni hangulat lecsendesíti az embert – emelte ki egyik legfontosabb benyomását az intézményről Marton Béla polgármester, aki sok erőt, egészséget kívánt a lakóknak. A köszöntőket követően az otthon lakói, Kiss Ferenc, Balatoni Károlyné és Tamás Attiláné verseket szavalták. Nagy sikerrel vidám, zenés jelenetet adtak elő a Pannon Várszínház művészei, Oravecz Edit és Molnár Ervin. Végül közösség életében végzett kiemelkedő tevékenységet végző lakóknak Vellai-Nemes Nikoletta emléklapokat adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!