Balatonfűzfő

2016.02.22. 12:45

Pályadíjas szélharang az idősotthon lakóitól

Balatonfűzfő – Országos pályázaton díjazták a Támasz Idősek Otthona több lakója által készített képzőművészeti alkotást.

Marton Attila

Az elismerést pénteken adták át a pályaművet készítő alkotóknak az intézményben. A Hallás Társasága Alapítvány több magáncéggel összefogva hirdetett tavaly képzőművészeti pályázatot a hallásról. A fűzfői otthon lakói egy különleges szélharangot készítettek. A pályamű megtervezésekor a hangzás, a hangterjedés, a fül fogalmakból indultak ki. Az alkotás fő motívuma egy felfelé tartó kottaspirál lett, amelyre Beethoven Örömódájának egyik sorát forrasztották fel. A mű egy fül sematikus képét ábrázolja.



A pályamű alkotói, Varga István, Fodor Sándor, Kiss Ferenc, Kovács Sándor, Réfi Ferencné, Sándor László, Vígh Sándor
Fotó: Stiger Ádám

A hetven év feletti, barkácsolni szerető nyugalmazott mérnökök precíz tervei és próbadarabjai után egy szemre is tetszetős, funkcióját is betöltő munkadarab készült el, mondta Vellai-Nemes Nikoletta intézményvezető. Hozzátette, az elismeréssel kétszázezer forint pénzjutalom járt az otthonnak, amit a lakói érdek-képviseleti fórum javaslata alapján használnak fel.

Az alkotást képzőművészeti iskolákban mutatják be tananyagként, valamint a pályázatot szervező alapítvány egyik üzletében állítják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!