Balatonfűzfő

2014.01.24. 20:37

Pozitív költségvetés

Balatonfűzfő - Legutóbbi képviselőtestületi ülésén első olvasatban a település 2014-es költségvetéséről is tárgyaltak a városatyák.

Szabó Péter Dániel

A Marton Béla polgármester által első olvasatra beterjesztett anyagot a bizottság és a képviselők is véleményezték, és több kiegészítő javaslatot is tettek.  Ezeket összesítették, s a februári ülésen tárgyalnak a végleges költségvetésről. A polgármester kérdésünkre elmondta, jelen állás szerint mintegy 1,55 milliárd forintból gazdálkodhat idén a város.

_ Mintegy 35 millióval több a működési bevételünk a kiadásnál. Hosszú idő után az első, úgymond nyugodt költségvetésünk lehet, hiszen az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően nem terheli hitelfizetési kötelezettség a várost. A pozitív mérleghez hozzájárulhat az is, hogy pályáztatást követően a járóbeteg szakrendelő épületét a Fűzfő-Med Kft. megvásárolja az önkormányzattól összesen 21,5 millió forintért, amelyet három részletben, évente hét-hétmillió forintot fizetve egyenlít majd ki _ mondta el a polgármester, akitől megtudtuk, a város emellett minden évben mintegy ötmillió forinttal támogatja is a járóbeteg-szakellátást végző intézményt, amely a megállapodás szerint a közfinanszírozás mértékéig látja el feladatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!