megvédték a magyar embereket

2018.03.03. 10:00

Öröm, hogy elindult a térség újraéledése

Az elmúlt napokban, főleg Hódmezővásárhely után volt egy idegesség, egy kis rosszkedv, de örömmel látom, hogy itt az optimizmus uralkodik - mondta el Kovács Zoltán kormányszóvivő a Fidesz-KDNP lakossági-választási fórumán pénteken Balatonkenesén.

Napló-információ

Kontrát Károly parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Tömör István, Balatonkenese polgármestere a Fidesz-KDNP választási fórumán Fotó: Pesthy Márton

- Egyrészt, mert nincs szégyenkeznivalónk az elvégzett munkát illetően, másrészt nem szabad, hogy befolyásoljon minket az a hangulatkeltés, ami a másik oldalról folyik. Őrizzük meg a hidegvérünket, koncentráljunk a saját dolgunkra, mert ha nem hagyjuk magunkat zavartatni, akkor látni fogjuk, hogy a további munka és együttműködés alapjait kitűnően meg lehet teremteni – fogalmazott a kormányszóvivő. Az elmúlt évek egyik eredményeként emelte ki, hogy a parlamentben dolgozó politikai osztály létszámának megfelezésével egyértelműbb, átláthatóbb, bár talán több munkával járó, de egyúttal hatékonyabb struktúrát hoztak létre.

Kontrát Károly parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Tömör István, Balatonkenese polgármestere a Fidesz-KDNP választási fórumán Fotó: Pesthy Márton

Ennek következtében egy-egy nagyobb választókerületben jobban fel lehet mérni a valódi igényeket. – Külön öröm egyébként itt, a Balaton környékén, hogy elindult a térség újraéledése. Ez kapcsolódik a kormánynak ahhoz az erőfeszítéséhez, hogy a vidéken élők számára lehetővé kell tenni, hogy a helyi közösségek helyben tudják él- ni, élvezni az életüket, le-gyen munkahelyük, hozzáférésük bármely szolgáltatáshoz – hangsúlyozta Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki ezt követően azokról az intézkedésekről is beszélt, melyeket a kormány a családok támogatása érdekében tett.

- Megtettük az alapvető lépéseket, helyreállítottuk a család becsületét – fogalmazott, rámutatva, rengeteg még a teendő, de az eddigi családpolitikai intézkedések rávilágítanak arra, hogy lehet olyan lépéseket tenni, melyek ténylegesen segítik a családokat. Kovács Zoltán a fórumon arra is kitért, hogy az ország számára máig milyen kiemelt, valós védelmet jelent a meg-erősített határvonal, mely olyan veszélyektől védi Magyarországot, melynek jelei ma már kézzelfoghatók a nyugati, bevándorlóbarát politikát folytató országokban.

Ehhez kapcsolódva Kontrát Károly parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, amellett, hogy megvédték a magyar emberek és Európa biztonságát a határokon, javult a belbiztonság is. – 2010-ben az ismertté vált bűncselekmények száma 430 ezer volt Magyarországon, 2017 végére ez 215 ezerre csökkent, de ezen még tovább szeretnénk javítani, hiszen a biztonság a legfontosabb közösségi érték – emelte ki Kontrát Károly.

Tömör István polgármester úgy véli, a város elérkezett abba a stádiumba, amikor a balatonkeneseiekkel együtt, a balatonkeneseiekért megtervezett álmok realizálása következik. – Pályázatokat nyertünk meg, melyek megvalósítása heteken belül el fog kezdődni. Háromszázmillió forintot nyertünk az iskola, az óvoda és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére, valamint százmillió forintot a kultúrház és újabb százmillió forintot a gyermekorvosi, a fogorvosi rendelő, illetve szociális lakásaink megújítására, hamarosan elkezdődik a Kossuth utca aszfaltozása, a járda rendbetétele – nyilatkozta a polgármester, hozzátéve, ezen eredmények is bizonyítják a hatékony együttműködést a térség országgyűlési képviselőjével, Kontrát Károllyal, mely kapcsolat lehetővé teszi, hogy az idei fejlesztések megvalósuljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!