Balatonkenese

2014.10.12. 21:26

Különvált október 12-én Balatonkenese és Balatonakarattya

Balatonkenese, Balatonakarattya - Nánássy Elek Balatonkenese jegyzője elmondta: a közel 900 lakosú Balatonakarattya hivatali teendőit legfeljebb hat hónapig Balatonkenese polgármesteri hivatal látja el, de szerencsés mielőbb dönteni arról, hogy melyik településsel alakítanak ki közös hivatalt az ottaniak.

Kovács Erika

Elmondcsta továbbá: ez lehet akár Balatonkenese is, a jogszabály előírása szerint a vele szomszédos vagy eggyel távolabbi településsel alkothat közös hivatalt Balatonakarattya. Az új önkormányzatnak mihamarabb, többek között Szervezeti és Működési Szabályzatot, és szociális-, adó-, közterület használatáról szóló-, költségvetési-, helyi ivóvíz-, és csatornahasználatot érintő-, illetve vagyon rendeletet kell alkotnia. A balatonakarattyai lakosoknak a lakcímkártya és a forgalmi engedély kicserélésében a balatonalmádi járási kormányhivatal vezetője segít abban, hogy helyben történjen az ügyintézés október 13-18-án, reggel 8-17 óra között. A csere ingyenes. Ennek feltétele, hogy október 12-én Balatonkenesén a polgármesteri hivatalban és a központi nyilvántartó hivatalban a lakcímnyilvántartást elkülönítsék, ami megtörtént – mondta Nánássy Elek.

Hozzátette: az első napon már 150-en igényelték a kihelyezett okmányirodai ügyintézést a lakcímkártyára. A forgalmi engedélyre időpontot adnak helyben, mert azt csak az okmányiroda székhelyén tudják intézni, Fűzfőn vagy Almádiban. – Jó lenne, ha a két település jó kapcsolatban maradna, együtt fejlődne, mert összefogással látványos eredményeket lehet elérni – hangsúlyozta a jegyző.

Az alakuló ülést a választás eredményének jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül hívja össze Matolcsy Gyöngyi polgármester. Ha október 15-én, 16 óráig nem érkezik jogorvoslati kérelem, jogerős az eredmény.

Kőszegi Kálmán, a szavazatszámláló bizottság elnöke és Vollár Lászlóné,  a szavazatszámláló bizottság tagja kiürítik az urnákat Balatonakarattyán

Kovács Péter és felesége, Soltész Rita Balatonakarattyán a szavazás után kérdésünkre elmondták: örülnek a szétválásnak, mert sok lehetőség rejlik a településen, többek között idegenforgalmi, kulturális területen, amellyel ezután az önállóság révén remélhetőleg  jobban élnek a vezetők. A közösség is nagyon jó - hangsúlyozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!