Balatonrendes

2016.12.28. 16:50

Versek helyett fotókkal fejezi ki lelke jóságát

A Nők a Balatonért Egyesület balatonrendesi csoportja a minap képkiállításra hívta meg a település lakóit, üdülőtulajdonosait, a művészetet kedvelő érdeklődőket.

Civil Tudósítónktól

Ezúttal a költőként, irodalomtörténészként ismert Németh István Péter mutatkozott be alkotásaival.

Az elmúlt évben Tapolcán volt kiállítása, a mostani a második. Képei szűkebb hazánk, a Balatont, Tapolcát, tanúhegyeinket és az igazságot ábrázoló kőkereszteket mutatják be. Kalász Istvánné csoportvezető köszöntő szavai után Lakos Lászlóné ünnepi beszéde következett.

Németh Anna festőművész is megtekintette Németh István Péter fotókiállítását a kultúrházban Fotó: Perger Katalin

Kiemelte, hogy a költő látásmódja különleges, művészi megvilágítást ad a képeinek. Fotóival fejezi ki versek helyett lelke jóságát és szépségét. A képek bemutatásával érezhetjük szíve szeretetét e táj iránt, mely mindannyiunk kedvence, kik itt élünk. A képek más-más érzelmeket ébresztenek bennünk, a saját gondolataink tükröződnek vissza, és ez a jó, szép és megható a kiállítás megtekintésében."

Lakosné Pannika, aki egyébként hosszú ideig könyvtárosként dolgozott a kultúrházban, befejezésként a következőket mondta: a karácsonyi ünnepeket várva, mely a család és a szeretet ünnepe, mindannyiunkat öleljen föld, víz, s ég" mindannyiunkat Németh István Péter 2007-es szavaival élve. Ezután Dencs Nándor karácsonyi verset mondott, majd Kalászné Piroska ajándékokkal köszönte meg az aktív tagok munkáját.

A fotókat a költő festőművész barátai is megtekintették, egy kis baráti beszélgetés, vendéglátás zárta a rendezvényt.
E sorok írója is úgy érezte, mintha a Kisherceg jött volna el hozzánk jóságos szívével, lelkével, tekintetével.

Perger Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!