Balatonrendes

2016.02.27. 19:18

Jobbnál jobb kocsonyák

Balatonrendes – A zsűri tagjai sokáig törték a fejüket, mire a jobbnál jobb kocsonyák közül kiválasztották a legjobbakat a szombati versenyen.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos kocsonyapartira megtelt a kultúrház, több mint száz adag kocsonyát főztek a Balaton-part legkisebb településnek asszonyai. A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) helyi csoportjának tagjai a tó környéki települések asszonyait is vendégül látták. Többek között balatonfüredi, nemesvitai, keszthelyi hölgyek ültek az asztaloknál, de még néhány fővárosi nyaralótulajdonos sem tudott ellenállni a programnak.

Gondolkodóban a zsűri. Horváth István, Pécsi Lajos és Szita László kóstolja a kocsonyákat. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Szauer Rózsa, az egyesület elnöke köszöntőjében méltatta a hölgyek szorgalmát, és külön köszöntötte a helyi csoport vezetőjét, Kalász Istvánné Piroskát, akinek törekvése példaértékű. Bóna Gézáné Irénke jó szokásához híven Romhányi-verseket szavalt, miközben a zsűri eldöntötte, hogy a versenyre érkezett jobbnál jobb kocsonyák közül melyek a legfinomabbak. Szita László, Horváth István és Pécsi Lajos nehéz helyzetben volt, ugyanis – mint mondták – az összes nevező kiváló kocsonyát főzött. Nem hiányzott belőlük a porc, a füstölt hús, a só és a fokhagyma, de a citromot, zöldhagymát, főtt tojást sem sajnálták tálaláskor. A legjobbnak a helyi NABE-csoport kocsonyája találtatott, mögötte második Gáspár Istvánné, harmadik pedig Tomori Zoltánné kocsonyája lett. A legötletesebb kocsonya díját Piros Lászlóné érdemelte ki. A tombolasorsolás után jó hangulatú közös vacsora zárta a partit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!