Balatonrendes

2016.11.17. 16:10

Világháborús hőseikre emlékeztek

Balatonrendes - Harmadik éve emlékeznek meg a községben azokról a hősökről és áldozatokról, akik az első és második világháborúban a haza, a szülőföld, a család védelmében hősi halált haltak vagy áldozatul estek.

Civil Tudósítónktól

Az emlékműnél Fuchs Henrik polgármester mondott ünnepi beszédet. Emlékeztetett azokra a civil áldozatokra is, akik életüket vesztették a harcok és a bombázások során. Sokuknak még a közeli hozzátartozóik sem ismerik nyughelyüket, egy mécsest tudnak gyújtani szeretteik sírján. Otthonuktól távol, messze idegen földben, közös, jeltelen sírba temették őket. Ezért fontos, hogy emlékezzünk hőseinkre, a falu hőseire, rójuk le tiszteletünket, mert annál, mi velük történt, csak egyvalami lehet szörnyűségesebb, ha elfelejtjük őket - mondta a polgármester. Gondolatai zárásaként Tompa László Altató dalát olvasta fel, amelyet a szerző a Székelyudvarhelyen elhelyezett hősök emléktáblájának avatására írt.

Fuchs Henrik polgármester mondott ünnepi beszédet. A padon Gelencsér Jánosné, a falu legidősebb lakója. Mindenkit ismert, akiknek a nevét a táblára vésték, a koszorút is ő helyezte el
Fotó: Perger Katalin

Végezetül a község legidősebb lakója, Gelencsér Jánosné koszorút helyezett az emlékműre.

Perger Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!