Balatonudvari

2017.06.17. 12:20

Születésparkot állítottak

Balatonudvari a Tihanyi-félsziget szomszédságában fekvő 372 állandó lakost és több ezer nyaraló vendéget számláló tipikus üdülőfalu.

Napló

Körülbelül ezer nyaralóépület, számos panzió és üdülő vendégserege talál itt igazi balatoni hangulatot, szórakozási és sportolási lehetőségeket.

Hírét szív alakú sírköveik legendája repíti messzire, sokan keresik fel a műemlék temetőt. A település kiemelt figyelmet fordít területei gondozására, a virágosításra, a Balaton szerelmeseit családbarát strandokkal várják.

 

 

A helyi közösség tagjai számos alkalommal találkoznak az év során. A gasztronómiai eseményeik kiemelkedőek, az ország különböző pontjairól és külföldről is rendszeresek a nevezések.

Balatonudvariban a helyben született és itt élő gyermekekre különleges figyelem hárul. Tiszteletükre ezen a tavaszon Születésparkot állítottak. A település bízik abban, hogy a park hamarosan benépesül fákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!