Bánd

2017.05.13. 19:11

Nass Party Bándon – Palacsinta- és lángosevésben is összemérték tudásukat

Az évek során nem a versenyszellem került előtérbe, hanem a részvételt tartják fontosnak a helyiek, akik jókat beszélgetnek a finomságok kóstolgatása közben.

Molnár Sándor

Az 5. Nass Party-ra házilag készített édes és sós finomságokkal, valamint szendvicsekkel nevezhettek a bándiak. A program a sütemények felvonulásával indult a Steierlein Katalin Közösségi Házban. Szerencsére nevezőkben, süteményekben nem volt hiány és a finomságokat kedvelők is szép számmal érkeztek a rendezvényre, ahol támogató jegy fejében kóstolni is lehetett.

 

Steigervald Zsolt polgármester elmondta, hogy öt évvel ezelőtt az volt a céljuk, hogy egy olyan közösségi rendezvényt hozzanak létre, amely mindenkit érdekel. Már első alkalommal nagyon népszerű volt a kezdeményezés és az évek során nem a versenyszellem került előtérbe, hanem a részvételt tartják fontosnak a falubeliek.

Fodor András helyi képviselő verseivel, míg a SoseBánd Színjátszók Hamupipőke történetének humoros feldolgozásával szórakoztatták a party résztvevőit. Rendeztek a palacsinta és lángosevő versenyt is . Szerencsére lángosból és palacsintából is akkora mennyiséggel készültek a szervezők, hogy a végén a nézők is bekapcsolódhattak a „pusztításba". A sütemények közül a „Legfinomabb édes" címet Hápl Antalné gesztenyés krémese kapta. A „legfinomabb sós" Nagy Endréné krémsajtos kosárkája lett. A legszebb süti címet Torma Teréz „300 éves teknősök" fantázia nevű ételkölteménye érdemelte ki. A győztesek Halmos kerámiákat és érmeket, a résztvevők az idei évben először nem oklevelet, hanem emlékérmet vihettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!