Sándor bácsi kilencvenéves

2018.02.02. 19:05

Szépkorút köszöntött a nagy család

Negyvenen gyűltek össze a bándi Steierlein Katalin Közösségi Házban, hogy a 90 éves Sztantics Sándort köszöntsék születésnapján.

Molnár Sándor

Fotó: a szerző

A bándi önkormányzat nevében Fodor András képviselő gratulált az ünnepeltnek és adta át a miniszterelnök által aláírt emléklapot a szépkorúnak, akinek két lánya, négy unokája, 12 dédunokája és a rokonsága jött el a jeles évfordulóra.

Fotó: a szerző

A családi összejövetelen minden Sándor bácsi kérésének megfelelően történt. Az volt a kívánsága, hogy mivel farsang időszaka van, ezért legyen forralt bor. A húsleves és a marhapörkölt is úgy készült, ahogy ő szereti. Hedvig lánya elmondása szerint az ünnepelt remekül van, az unokák, dédunokák éltetik, és számára az a napi gyógyszer, hogy találkozik velük.

– Dolgoztam, dolgoztam és dolgoztam – mondta el a 90 éves ünnepelt a hosszú élet titkáról. Sándor bácsi először molnárként tevékenykedett a faluban, majd a FÜSZÉRT-nél volt eladó 30 évig. Manapság sokat olvas újságot, és bár nehezen tud felállni, ennek ellenére egyedül sétálgat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!