bakancsosok

2017.11.05. 18:57

Természetjárók évadzárója

28. alkalommal találkoztak a bakancsos természetjárók az Ajka-Veszprém városok által szervezett természetjárók évadzáróján, idén a Bánd mellett a közelmúltban felújított Széphegyi hídnál.

Jákói Bernadett

A bánd melletti, a Miklós Pál-hegyre vezető turistaút mentén felújított Széphegyi-híd volt az idei évadzáró helyszíne

1991 óta minden évben a két város közötti frekventált, természetjárók és turisták által is közismert pihenőhelyek, túraútvonalak közelében gyülekeznek, ám különböző megközelítésből és túraútvonalról érkeznek az össztalálkozásra, beszélgetésre a két város szervezett természetjárói.

A Bánd melletti, a Miklós Pál-hegyre vezető turistaút mentén felújított Széphegyi híd volt az idei évadzáró helyszíne

A rendezvényhez csatlakozott a herendi HATESZ egyesület, akik korábbi, szervezeti segítségével került sor a környék túraútvonalainak a karbantartására, felújítására, kialakítására is.

Idén a helyszín választása a Bánd melletti Széphegyi híd környékére esett. Az itt kialakított turistautak a környék legszebb panorámapontját bemutató Miklós Pál-hegyi Dr. Mayer Antal-kilátóba és a Tiszafa tanösvényre vezetik fel az arra túrázókat.

Különböző túraútvonalakról közelítették meg a találkozó helyszínét a természetjárók Fotó: Jákói Bernadett

A vidám hangulatú összejövetelen a környék idegenforgalmi és turisztikai értékeit megismertető játékos totó, darts játék várta a bakancsosokat, melynek sikeres teljesítéséért turista emléktárgyakat nyerhettek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!