Ország-világ

2021.11.20. 16:42

Kínos, de árulkodó semmitmondás Gy. Németh Erzsébettől egy tévéinterjúban

A riporter mindent megtett, hogy értelmezhető nyilatkozatot csikarjon ki a DK-s főpolgármester-helyettestől a Városháza-gate ügyében, de kudarcot vallott.

Budapest, 2021. november 18. Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes a Fõvárosi Állat- és Növénykert tízhetes perzsaleopárd-kölykeit bemutató sajtótájékoztatón 2021. november 18-án. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Az Anonymus által legutóbb közreadott hangfelvétel kapcsán kérdezte Rónai Egon Gy. Németh Erzsébetet a Városháza eladása kapcsán kialakult botrányról. Az ATV műsorvezetője mindent megtett ugyan, hogy értelmezhető választ kapjon a DK-s főpolgármester-helyettestől, azonban ő is csak mellébeszélést kapott konkrétumok helyett. Hiába szembesítette a politikust azzal, hogy a legutóbbi hangfelvételen Bajnai Gordon is hallható, amint az ingatlan értékesítéséről tárgyal, Gy. Németh itt is megpróbált kitérni a válaszadás elől. Különösen érdekes volt, amikor Rónai afelől érdeklődött, hogy mégis ki Barts Balázs főnöke, hiszen Karácsony Gergely őt nevezte meg bűnbaknak a lebukása után. A DK-s politikus megpróbálta elterelni a témát, de végül kénytelen volt beismerni, hogy Barts Karácsony irányításával dolgozik – írja a Pesti Srácok cikke nyomán a Magyar Nemzet.

Annak kapcsán pedig, hogy ha tényleg nem terveznek eladást és valóban nincs „semmi látnivaló”, akkor miért kapott figyelmeztetést Barts Balázs, Gy. Németh, a felelős városvezető mindössze annyit tudott mondani, hogy kérdezzék meg Karácsonyt.

Persze az sem maradhatott el, hogy ismét belekeverjék a rettegett orosz titkosszolgálatot az ügybe, amivel csupán annyi a gond, hogy eddig fel sem merült a kérdésben ez a szál.

Amint a PestiSrácok portál is beszámolt róla, ezzel éppen Karácsony Gergely buktatta le saját magát, amikor pénteki bejegyzésében beismerte, hogy mégis tud valamit a Városháza eladásáról, annak ellenére, hogy eddig azt hangoztatta, őt senki nem tájékoztatta erről.

Gy. Németh Erzsébet tehát hű elvtárs módjára mosdatta a baloldali városvezetést. Mindenesetre ha más haszna nem is volt az interjúnak – írta a budapesti Fidesz –,

annyit legalább megtudhattunk, miért kerülhetett Budapest vezetésébe egy olyan politikus, aki hiába indul 30 éve választásokon, még soha sehol nem sikerült nyernie

– írja a Pesti Srácok.

Hiszen mindig jól jön a háznál egy szoci veterán, aki pókerarccal tudja akár a kortárs művészetek pártolásáig terelni a szót a kínos témákról… Persze a távoli múltba nyúló karrierjére tekintettel úgy sejtjük, az orosz titkosszolgálatra vonatkozó vádaskodás mélyen érinthette, de hát fordulnak az idők, fordulnia kell Gy. Németh Erzsébet hűségének is, és ahogy megtudtuk tőle, ő vállalta a szerződés apró betűs részét is…

– írják a budapesti Fidesz Facebook-bejegyzésében.

Borítókép: Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a DK politikusa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!