Belföld

2011.02.02. 09:13

20 órát várakoznak a kamionok Záhonyban

Nyíregyháza - Szombat óta legalább húsz órát kell várakozniuk az Ukrajnába tartó kamionoknak a záhonyi határállomás előtt; a kedd délutánihoz képest szerda reggelre valamelyest javult a helyzet - közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

A várakozási idő négy órát csökkent szerdára, mivel kedd délután még huszonnégy órát kellett várniuk a teherautóknak, hogy átléphessenek a szomszédos országba - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. A Záhony-Csap határállomáson mintegy hatszáz kamion vár arra, hogy átmehessen Ukrajnába, a teherautók hozzávetőleg hat kilométeres sorának vége Tiszabezdéd és Tuzsér között áll a 4-es főúton

. A pénteken kialakult torlódást az okozza, hogy az ukrán hatóságok által elrendelt megszigorított vámvizsgálat a korábbinál lényegesen több ideig tart.

 Hétfői információk:

 Továbbra is húsz órát kénytelenek várakozni az Ukrajnába tartó kamionok a Záhony-Csap határállomás előtt - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

A torlódást az okozza, hogy az ukrán hatóságok által elrendelt megszigorított vámvizsgálat a korábbinál lényegesen több ideig tart - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.
   
A várakozóknak ma is teát osztanak a vöröskeresztesek.
   
Pénteken kilenc órát vesztegeltek az Ukrajnába tartó kamionok Csap előtt, szombat délutánra a várakozási idő húsz órára nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!