Belföld

2006.06.08. 22:00

Megjöttek a motorosok

Alsóörs (gyá) - Minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett kezdődött meg a 7. nemzet- közi Harley-Davidson-fesztivál tegnap az Európa kempingben.

Mórocz Zsolt

Becslések szerint a vendégek száma eléri az 5-6 ezret. Ilyen létszám korábban legfeljebb a második napon fordult elő. A Harley Tulajdonosok Klubjának budapesti tagsága konvojban közösen indult el a fővárosból. Klubon kívüliek is csatlakoztak hozzájuk.


A parkolókban leállított gépekből is látszik, az idén sokkal több külföldi érkezett már az első napon svájciak, osztrákok, olaszok, hollandok és németek. A legtávolabbi vendég az Amerikai Egyesült Államokból érkezik hajóval, illetve motorral. A külföldi érdeklődés növekedését jelzi az is, hogy a "tábori plázában", a több utcát kitevő sátras vásári soron is több más országbeli kereskedő kínálja a motorokra aggatható kiegészítőket és más, a motorosok számára nélkülözhetetlen holmikat. Az első délután elsősorban a sátorverésé, de így is sok érdeklődő kísérte figyelemmel Erdős Csabának és csapatának motoros mutatványait. Lapzártánk idején a táborban még élénk a mozgás, van, aki csak most érkezik, mások éppen kirándulni, vacsorázni indulnak valahová. A motorok durrogása, brummogása mellett egy műrepülő, egy helikopter és a több helyről is harsogó rockzene ad különleges hangulatot a motorosfalunak. Este lépett a nagyszínpadra a Lord zenekar, majd Sipos F. Tamás hajnalig tartó házibulijával zárult az első nap. Pénteken este az Omega együttes lesz a sztárvendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!