Belföld

2006.06.16. 02:26

Pozitív mérleg a Kabócánál

Majd rámutatott azok a félelmek, hogy a közönség nagy arányban pártolna el a színháztól, nem történtek meg. Kétezerrel volt kevesebb bérletesük, mint ...

Mórocz Zsolt

Majd rámutatott azok a félelmek, hogy a közönség nagy arányban pártolna el a színháztól, nem történtek meg. Kétezerrel volt kevesebb bérletesük, mint az előző évadban. Összesen 260 előadást tartottak 36 ezer nézővel. A nagy előadásszám a kis létszámú társulatot és a díszítőket nagyon megterhelte. Ez csökkenthető volna, hangzott el az ülésen, ha a kamarateremnek nagyobb lenne a befogadóképessége. Jó együttműködésben dolgoztak a Dohnányi zeneművészeti szakközépiskolával (matinékoncerteken), illetve a megyei könyvtárral, ahová előadásokat vittek a terembérletet kiváltva, valamint a Latinovits játékszínnel is. Három pályázatuk is eredményes volt, s a közös fenntartó (város, megye) is 1,2 millióval többet juttatott nekik a működéshez. A minisztériumtól is kaptak rendkívüli támogatást. Nagy hangsúlyt fektetnek a környező megyei bábszínházakkal való közös produkci-ókra, illetve vendégrendezői megbízásra, valamint a bábos szakmaiság fejlesztésére. A személyi változásokról is szólt a direktor a dolgozók közül öten elmentek és két új munkatársat vettek fel. Asztalos István alpolgármester a fenntartói közös tanács nevében végül elismeréssel szólt a bábszínház munkájáról, megállapítva - az előző évadok kritikájaként is -, hogy megalakulása óta nem volt még az intézmény anyagi helyzete olyan megnyugtató, mint most. Elmondta azt is, hogy keresik a megoldási lehetőséget, egy méltóbb és gazdaságosabb helyszínt a színház működéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!