Belföld

2006.10.04. 02:27

Club Aliga ötödször

Veszprém (hgy) - A Kincstári Vagyoni Igazgatóság négy sikertelen pályázat után ismét meghirdeti a Club Aliga üdülőingatlan vagyonkezelési, illetve tulajdonjogát.

nincs nev

Az üdülőkomplexum három részét kínálta eladásra a KVI, míg az Aliga I-nek 25 éves vagyonkezelői jogára kerestek befektetőt. A csaknem 50 hektáros területen lévő 55 épület teljes alapterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert. Balatonvilágos polgármesterétől megtudtuk, Gyurcsány Ferenc kormányfő válaszolt a levélre, amelyben a képviselő-testület azt kérte, hogy a KVI adja át a rosszul hasznosított állami vagyont az önkormányzatnak, ingyen vagy térítéssel. A válaszban az olvasható, hogy az önkormányzat akkor lehet tulajdonos, ha megveszi az ingatlant. Ezért most független ingatlanszak- értői vizsgálatot szeretnénk, s azt tervezik - amennyiben az új testület is így dönt -, hogy a település él elővásárlási jo- gával. Túlzottnak tartjuk az 5,5-6 milliárdos árat - tette hozzá a polgármester. Megemlítette, hogy az önkormányzatot megkereste két osztrák konzorcium is, amelyek komolyan érdeklődnek a Club Aliga iránt, ugyanakkor elbizonytalanította őket az üdülő körül kialakult helyzet.

Az első pályázat majdnem pontosan két évvel ezelőtt, 2004 novemberében jelent meg. Az akkori kiírás szerint az egykori MSZMP-üdülőt nettó nyolcmilliárd forintért árulták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!