Belföld

2006.11.25. 03:28

Harmincmillió forint hiányzik

Várpalota (áj) - Az önkormányzati városgondnokság költségvetése harmincmilliós túllépést mutat - jelentették be tegnap délelőtt a városházi sajtótájékoztatón.

Ármás János

A város elöljárója, Németh Árpád közölte, az októberi választások után kaptak egy írásos tájékoztatót, amelyből kiderült: a városgondnokság költségvetési előirányzata jelentős túllépést mutat. Próbálták kideríteni ennek okát, kötelezettségvállalásokat, kifizetéseket. Megállapították, már fél évkor látszott, hogy a városgondnokságnál jelentős a túlköltekezés.A részleteket Kuncz Mónika belső ellenőr ismertette: már májusban mutatkozott az aránytalan felhasználás. A szakember szerint a második fél évben nem adódott módja a városgondnokságnak, hogy az előirányzatán módosítson. Ez érdekes, mert a pénzigényes munkák, mint az útjavítások, elsősorban nyárra esnek. A revizor a törvény alapján fő hibaként a fedezet nélküli kötelezettségvállalást említette. Összegzésként elmondta: idén májusban a költségvetésben rögzített összeg dupláját használta fel a városgondnokság.A polgármester közölte, a városgondnoktól kapott információk szerint a forrás szóban volt biztosítva, illetve korábban is megtörtént már, hogy a munkát csak szóbeli ígéretek alapján végezték el. Katona Csaba alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a korábbi években egyrészt nem tervezték ennyire alul a városgondnokság költségvetését, másrészt nem kapott ennyi feladatot. Tehát nem biztos, hogy a hiány megáll harmincmillió forintban. Munkatársunk kérdésére, megnevezhetők-e a fele- lősök, Németh Árpád elmondta, jelenleg még nem, de a november 30-i testületi ülésen javaslatot tesz arra, hogy a kérdésben induljon egy átfogó fegyelmi vizsgálat a személyes felelősség érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!