Belföld

2006.11.24. 03:27

Új vezetés, új stratégia

Veszprém (Napló-információ) - Durva politikai támadásnak nevezte Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke az egészségügyi kormányzat - az ellenzék győzelmét hozó önkormányzati választások után néhány nappal tett - bejelentését a Veszprémben létesítendő onkológiai centrum korábban sikeres pályázati eredményének érvénytelenítéséről.

Dallos Zsuzsa

Lasztovicza Jenő ismertette a megyei önkormányzat jelenlegi és 2007-re tervezett anyagi körülményeit, a gazdálkodással és a tulajdonukban lévő intézmények sorsá-val összefüggő terveiket. Mint elmondta: a korábban rendelkezésre álló mintegy 23,7 milliárd forint jövőre a kormány intézkedései hatására 850 millió forinttal lesz kevesebb. Ennek nagy részét, 635 millió forintot a szemé-lyi jövedelemadókból központilag visszatartott összeg teszi ki.

Az önkormányzat törekvése, hogy ennek ellenére biztosítani tudják az intézmények, hivatalok zökkenőmentes működését, ezért 1,2 milliárd forintos megyei kincstárt hoznak létre. Az ebből gazdálkodó egységek egy részének összevonása is elképzelhető.

Kifejtette továbbá: szorosabb együttműködést terveznek Veszprém város közgyűlésével és vezetésével is. Lasztovicza Jenő elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium onkológiai centrummal kapcsolatos kedvezőtlen döntésének hatására nem írhatta alá a Siemensszel sem a szerződést műszerbeszerzésre, hiába volt sikeres a közbeszerzési pályázat. Pálfy Sándor, a megyei közgyűlés társadalmi alelnöke az ügy várható folytatásáról is tájékoztatta a sajtó képviselőit. Reményét fejezte ki, hogy az egyeztető tárgyalások után megfelelő megoldást találnak, és mégis Veszprémben épülhet fel a régió onkológiai centruma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!