Belföld

2007.07.20. 02:29

Élet csak árnyékban

Megyei körkép (mt) - Strandokon, piacokon, buszmegállókban, lakásokban lettek elsősorban rosszul a hőség miatt az elmúlt napokban a megyében. A tartós meleg megviseli a fiatalabb szervezeteket is.

Martinovics Tibor

Dr. Czirner József hozzátette: a hőségriadó miatt ki- emelt szolgálatot teljesítenek nemcsak a Balaton-par- ton, hanem az egész megyében. Valamennyi mentőál- lomás hatókörzetében az állomány mellett egy-egy készenléti egység várja a riasztásokat. A főorvos elmond- ta, a szokatlan meleg nemcsak az időseket és a krónikus betegeket viseli meg, több esetben fiatalokat kellett ellátniuk. (Folytatás a 3. oldalon, Inkább... címmel.)

Addig jó, amíg állandó az időjárás. Ha jön a front, akkor mindig megszaporodnak a riasztások, több a szívinfarktus, az epilepsziás, illetve az asztmás roham. A regionális mentőszolgálat főorvosa külön kiemelte: végre vegye mindenki komolyan az intelmet, délelőtt tizenegy és délután három óra között ne tartózkodjunk a napon, a hosszabb idejű strandoláskor is húzódjunk az árnyékba.

A mentőszolgálat már használja az új, klímás mentőautót, aminek nagy hasznát veszik, hiszen a hagyományos mentőkben szinte elviselhetetlen a meleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!